Vilken streamingtjänst ska jag välja?

Att hitta något att titta på på TV brukade vara lika enkelt som att slå på TV:n, bläddra genom några kanaler och stanna när man hittade något som var värt att titta på. Till och med under streamingens tidiga dagar kunde du räkna med att hitta de flesta stora serier och filmer på någon av de stora plattformarna som till exempel Netflix.

Men det är inte så enkelt längre: Sedan slutet av 2019 har det skett en störtflod av nya plattformslanseringar när stora medieföretag kämpar om sin position i i världen efter kabel-tv. Apple TV+ och Disney+ kom online i i Sverige under 2020. Vi har våra svenska Viaplay och Cmore och HBO Nordic, blir nu 2021 HBO max, som är en maxad version avd den tidigare, och nu har även Paramount+ släppts lös.. Allt detta utöver bokstavligen dussintals andra mindre tjänster och nischade plattformar för målgrupper med specialiserad smak. Ingen har någonsin sagt att streamingrevolutionen skulle vara billig – eller enkel.

Den goda nyheten är att till skillnad från kabel-tv låter nästan alla streamingtjänster dig prova sin produkt innan du måste binda dig helt och hållet. Möjlighet till att streama gratis under en provperiod. Sju dagar är vanligtvis den minsta provperioden, men i takt med att konkurrensen hårdnar har vissa plattformar gett bort en hel månad av tjänsten.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*